• Anoreksi

    Hvis du har anoreksi (også kaldet: anorexi eller nervøs spisevægring) opfatter du ofte dig selv som tyk, selv om du i virkeligheden er meget tynd. Selvværdet er lavt og en anorektiker vil kontrollere sin vægt for at få det bedre med sig selv.

    Det anslås at ca. 75.000 danskere (både kvinder og mænd) lider af spiseforstyrrelse, og anoreksi er nok den mest kendte af dem alle.

Hvad er anoreksi?

Anorexia nervosa, betyder direkte oversat nervøs spisevægring. Hvis du lider af anoreksi, vil du oftest være undervægtig og bange for at blive tyk.

Lider du af anoreksi er du ekstremt fokuseret på at undgå “fedme”. Du vil pine dig selv for at undgå at tage på. Nogle anorektikere tvinger sig selv til at kaste op efter at have spist, andre undlader at spise og nogle indtager afføringspiller, vægttabsmedicin eller vanddrivende midler. Nogle forsøger at øge forbrænding ved hård fysisk træning og motion.

Ofte er selvbilledet forvrænget, så anorektikeren ikke ser det samme i spejlet som alle andre ser.

>> Se også: Anoreksi behandling.

Konsekvenser ved anoreksi

Anoreksi er meget skadelig for kroppen! Anoreksi er et tegn på at tanker og følelser er utroligt svære for anorektikeren. Anoreksi bliver en måde at tackle livet på, en livsstrategi og derfor kan den være utroligt svær at slippe uden professionel hjælp.

Derfor er det meget vigtigt at modtage hjælp! En anorektiker vil sjældent indrømme at der er et problem. Anorektikeren føler meget skyld over sin sygdom og skammer sig over sine tanker.

KONTAKT EN BEHANDLER

Gode grunde til at tage kontakt

  • Professionel hjælp og rådgivning i mere end 15 år

  • Hos os har du mulighed for GRATIS behandling

  • Behandling centralt på Frederiksberg - Kbh

  • Ingen ventetid - Start behandling med det samme

Vil du have en anoreksi undersøgelse?

På Privathospitalet Frederiksberg screener vi efter diagnosekriterierne i WHO’s ICD-10 og hjælper anorektikere, der er over 18 år.

Når du kontakter vores dygtige behandlere, vil du kunne blive indbudt til en gratis og uforpligtende undersøgelse, som kan afsløre om du har behov for anoreksi behandling, eller blot lidt rådgivning.

Det hele starter ved at du retter henvendelse – enten på telefon eller med en besked. Kontakt os helt trygt, din henvendelse er både fortrolig og uforpligtende.

Tal med en behandler

Uforpligtende og fortroligt

PÅRØRENDE TIL ANOREKSI

Vi er opmærksomme på de konsekvenser en spiseforstyrrelse kan have for de pårørende. Er du pårørende og har du spørgsmål – er du også altid velkommen til at kontakte os. Ring på 34 10 80 30

KENDER DU DINE RETTIGHEDER?

Som patient i det danske sundhedsvæsen har du forskellige rettigheder, som fx behandlingsgaranti og patientforsikring. Du kan læse mere om dine rettigheder som patient ved at klikke her.