• Bulimi

  Hvis du har bulimi, får du en voldsom trang til at spise store mængder mad. Ofte, men ikke altid, stikker du derefter en finger i halsen for at kaste op.

  Det anslås at omkring 75.000 danskere lider af spiseforstyrrelse (både mænd og kvinder, men dog overvægt af unge kvinder), og anoreksi er nok den mest kendte af dem alle, men mest udbredt er bulimi og overspisning.

Hvad er bulimi?

Bulimi minder om anoreksi. Forskellen på de to sygdomme er at bulimikere får en trang til at spise og det resulterer i “spiseanfald” – hvorimod en anorektiker tilsyneladende slet ikke mærker sulten eller man er i stand til at undertrykke den.

Det betyder også at bulimi kan være sværere for omgivelserne at opdage, fordi mange bulimikere er helt “normal-vægtige”.

Bulimi kan behandles!

Når du har bulimi, er det dine handlinger der er symptomatisk for spiseforstyrrelsen, og ikke nødvendigvis din vægt. Bulimi bliver ofte en livsstrategi – en strategi for at du kan manøvrere i verden.

Fælles for bulimi og anoreksi er at det ofte er dine tanker og følelser, der er den egentlige årsag. Spiseforstyrrelserne er oftest skyld i at man tænker meget på hvor meget man vejer. Man er voldsomt bange for at blive for tyk, og man forsøger konstant at tabe sig.

Bemærk at spiseforstyrrelser kan behandles og du kan genvinde et balanceret liv!

>> Se også: Behandling af bulimi

KONTAKT OS GRATIS

Gode grunde til at tage kontakt

 • Professionel hjælp og rådgivning i mere end 15 år

 • Hos os har du mulighed for GRATIS behandling

 • Behandling centralt på Frederiksberg - Kbh

 • Ingen ventetid - Start behandling med det samme

Hvem får bulimi?

Her kan du stille dig selv en række spørgsmål og kan du nikke genkendende til flere af punkterne, udviser du formentlig bulimi symptomer eller symptomer på en anden spiseforstyrrelse.

Giv os et kald – helt fortroligt og uforpligtende – og lad os tage en snak.

Tegn på bulimi

 • Motionerer du meget for at øge forbrændingen?
 • Faster du for ikke at tage på?
 • Tager du slankespiller?
 • Tager du vanddrivende piller eller stofskiftemedicin?
 • Tager du afføringspiller?
 • Provokerer du opkastninger efter måltider?

Bulimi kan behandles!

Ligesom ved anoreksi er der rigtigt gode muligheder for at behandling virker!
De fleste med bulimi, der har været i behandling, kommer således til at leve et normalt balanceret liv efterfølgende. – Men det er vigtigt, at tage sygdommen alvorligt og blive behandlet for den!

På Privathospitalet Frederiksberg tilbyder vi hjælp til anorektikere, bulimikere og overspisere, der er over 18 år og vi screener efter diagnosekriterierne i WHO’s ICD-10. Hos os foregår bulimi behandling ambulant.

Tal med en behandler

Uforpligtende og fortroligt

PÅRØRENDE TIL BULIMI

Vi er opmærksomme på de konsekvenser en spiseforstyrrelse kan have for de pårørende. Er du pårørende og har du spørgsmål – er du også altid velkommen til at kontakte os. Ring på 34 10 80 30

KENDER DU DINE RETTIGHEDER?

Som patient i det danske sundhedsvæsen har du forskellige rettigheder, som fx behandlingsgaranti og patientforsikring. Du kan læse mere om dine rettigheder som patient ved at klikke her.

KVALITETSBEHANDLING

Vores behandling af spiseforstyrrelse er akkrediteret af både IKAS og Akkrederingsnævnet – Din garanti for behandling i absolut den bedste og sikre kvalitet.

Akkrediteret kvalitetsbehandling